07.12.2009.

2009.12.07. 21:06

Na van 5 percem, firkantok ide valamit.



Először: a legprofibbak már értesülhettek róla, hogy Stuttgart múlt szombaton elmaradt, mivel a másik cserediák, akivel mentem volna lebetegedett. Ha jól fordítottam az e-mailt, akkor ezen a héten szombaton megyünk.

Másodszor: tegnap volt Mikulás, aki Németországot nagy ívben elkerüli, mert itt akkora hepaj nincsen. A gyerekek többnyire kapnak egy csokimikulást, és kész. Adventnek viszont nagyobb visszhangja van, mindenhol koszorúk égnek, vagy még csak a gyertyák rajtuk, szóval hangulatos nagyon.

Harmadszor: még kb 2 hét és karácsony, 3 hét múlva pedig ééévtizedforduló! Senki ne lepődjön meg, ha a következő bejegyzést csak jövőre olvashatja, mivel eléggé sűrű lesz ez a 3 hetem.



Ja és egy fakultatív programféleség. Azt rebesgetik, hogy itt nem az iskola szervezi a sítábort, hanem osztályonként van megoldva, mivel nagy rá az érdeklődés, plusz nem is teljesen sítábor, mert az is mehet, aki életében nem állt sílécen. Ők síelés helyett járhatják a várost, dögölhetnek a hotelszobában, nézhetik a hófedte hegyeket, akármi... Majd meglátom mennyire kötne le. Ország szempontjából Svájc, Franciaország illetve Ausztria szerepel a lehetőségek között.

Ja és még valami. Megérkezett az az ominózus félévi tábor-visszaigazoló papír, hogy mehetek Münchenbe, egészen halálpontosan Possenhofba, ami valahol München agglomerációjában terül el. Feb 27-től márc 6-ig tehát senki ne keressen. Onnantól nem mellesleg még 4 hónap lesz a csereévemből, így a félévi elnevezés kicsit megtévesztő.



na most ennyi volt. peace
 

A bejegyzés trackback címe:

https://liveingermany.blog.hu/api/trackback/id/tr191581602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása