28.11.2009.

2009.11.28. 12:04

Adok egy esélyt nemdomi tippjének, és leírom, hogy telik egy dögunalmas hétköznapom, mondjuk egy péntekem. A poszt végén majd hírekről is beszámolok.

 

Also. Reggel fél hatkor csörög az óra, amit elegánsan kinyomok, és 6-ig alszom tovább. Utána a szokásos reggeli nyögések, és siránkozások közepette megreggelizem, fogmosás, öltözködés, és egy 5 perces séta a buszmegállóig. Pénteken hál Istennek csak 6 órám van, ebből egy ráadásul lyukas, így annyira nem lefárasztva 1-kor felpattanok az iskolabuszra, és jövök haza. Mellesleg elő szokott fordulni, hogy az utolsó órám elmarad, ami yo, és siralmas is egyben, mivel busz csak 1-kor, 3-kor, és 5-kor van. na most ha pl. pénteken marad el az utolsó órám, az azt jelenti, hogy 11:15-kor nekem véget ért a nap, húzhatnék haza, DE nincs busz... Tudni kell, hogy ugyan másik településen lakom, gyalog 24 perc nekem a suli (kb 2 kilométer). Ez biciklivel egy pihentető tekerés, gyalog annyira nem, de így is hamarabb érek haza, mintha várnék a buszra. Szeptemberben még biciklivel jártam suliba, azonban most már kivitelezhetetlen reggelente. Majd májusban visszaszokok. Na ha már itthon vagyok, akkor ebéd, döglés, Fernsehen, vagy egy délutáni alvás. Általában pénteken este szoktunk szaunázni, így 5-től 6-ig is meg van a program. este 10-től pedig kocsiba pattanunk bátyámékkal, és az aktuális partin tesszük tiszteletünket. Ezek után a szombat délelőtt csak az alvásról szól.

 

És akkor a beígért hírek: múlt héten kicsit gyengélkedtem, és bár annyira nem ütött ki a dolog, azért itthon maradtam. Ezen a héten szerdán kellett volna egy prezentációt tartani csoportosan a barokk zenéből, de pont a zeneóra maradt el, így az áttolódott jövő hétre. Mellesleg hétfőn tartok egy kis országimage előadást a kicsiknek. Nekik még minden érdekes lesz, meg röhöghetnek az akcentusomon. 

Más: nagyon itt van a karácsony a levegőben, Oettingenben tegnap debütált a karácsonyi vásár. Egy az egyben olyan, mint Gödöllőn, csak itt több piát árulnak. Aki vett már részt Dóka-tourson annak nem kell bemutatnom a dolgot. Kis faházikók, minden másodikban Jägertee-t, Glühweint vagy Punschot árulnak, meg glükózzal enyhén dúsított sütiszerű izéket. Én a betreueremmel látogattam ki tegnap este, tényleg hangulatos volt. Jövő hét szombatra egy kicsit más, és a bécsi vásárhoz nagyságban is közelebb álló karácsonyi vásár van betervezve nem máshol, mint Stuttgartban. Ide is a betreuerem hívott. Stuttgart mellesleg egy diszkrét 2 órás út ide, de megéri. Gondolom.

Na hát előre vetítve ennyi lenne, majd még jelentkezem. Peace.

A bejegyzés trackback címe:

https://liveingermany.blog.hu/api/trackback/id/tr481558367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása