Első napok

2009.08.19. 17:51

Na yo, több ember unszolására elkezdem irni ezt a blogot. Nem leszek vmi aktív, meg csak tájékoztatás jelleggel fog működni a dolog, de inkább magamnak szól, hogy el ne felejtsek magyarul írni.

 

Az első héten egy páratlan, eseménydús kreténségen vettünk részt, ami hivatalosan a felkészítő táborunk volt. Ennek abszolute csúcspontja a Lübecki kiruccanás volt, ahol sikerült bevásárolnom... Hülyén fog hangzani, de még itt, Németországban is olcsóbbak a dolgok, mint Magyarhonban. Ijesztő. A tábor maga Lauenburgban volt, Hamburgtól mintegy 40 kilométerre.

 

A táborból ICE-vel (InterCityExpress) jöttem el, egészen Augsburgig, ami már Bajorország szíve. Ez a könnyed, 600 km-es út volt kb 5 órás, Augsburgban azonban át kellett szállnom egy RB-re (RegionalBahn), ami elvitt Donauwörth-ig. A falu - míly meglepő - a Dunáról kapta a nevét, ami itt még jóval keskenyebb, mint nálunk. Tök bizarr belegondolni, hogy ha itt csónakra pattannék, bő egy hét alatt Budapesten lehetnék. Ja mellesleg itt várt a családom, innen még kb 20 percet autokáztunk, mire elértünk Hainsfarthba. Hazafele vagy 3 vár mellett eljöttünk. 1 hét után végre volt saját ágyam és normális fürdőszobám. El se hinné az ember hogy ezek milyen értékek.

A ház egy tök szokványos, 2 emeletes villa, medencével, szaunával, nyulakkal, egy macskával, és egy mercivel a garázsban. Valahogy csak túlélem ezt az évet.

Azóta tartottunk egy grillpartyt is. Baromi aranyos mindenki, mostmár biztos is vagyok benne, hogy keresve se találtam volna jobb fogadócsaládot. Imádom őket. 3 fogadóbátyám, és egy nővérem van. Az egyik srác (Christoph) most utazott el Spanyolországba nyaralni, a másik (Michael) baromi nagy focista, a helyi csapatban is játszik, a harmadik (Johannes) pedig egyetemista, vagy vmi ilyesmi. A nővérem (Franziska) az apám irodájában dolgozik, vagy ha épp nem, akkor fürdöruhában flangál. Én meg élvezem a nyarat, és sírva röhögök azon, hogy nekem még egy hónap van a suliig, bezzeg az otthoniak kevesebb mint 2 hét múlva már szívhatják a friss krétaport.

Jobb oldalt felül található egy link, oda tolom fel a képeket, amiket készítek, majd időközönkét töltök fel újakat.

A bejegyzés trackback címe:

https://liveingermany.blog.hu/api/trackback/id/tr571323910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása